Individuele begeleiding

Cool ben ik!

begeleiding van jongeren met behulp van paarden

Elke eerste woensdag van de maand ben je vanaf 16.30 uur van harte welkom om kennis te maken met de coach en de paarden.

Laat wel even weten dat je komt via: info@coolbenik.nl

Individuele begeleiding

Samenwerken met het paard

En natuurlijk help ik samen met de paarden ook bij individuele vraagstukken, rondom bijvoorbeeld:

  • Gedragsproblemen
  • ADHD/Autisme
  • Sociale angst/verlegenheid
  • Negatieve gedachten/gevoelens
  • Depressiviteit/somberheid

Kinderen met gedragsproblemen kunnen veel baat hebben bij de omgang met dieren. De kinderen kunnen beter met hun emoties (zoals woede) overweg en krijgen meer zelfcontrole. Het werken met paarden helpt kinderen en volwassenen met het verbeteren van de concentratie, het zelfvertrouwen en helpt bij het overwinnen van faalangst. Je leert duidelijk te zijn naar de ander, je wordt communicatief vaardiger

 

Individuele begeleiding met het paard:

De onderwerpen uit de workshops kunnen natuurlijk ook in een individueel traject plaatsvinden. Daarnaast is individuele begeleiding geschikt voor vragen rondom bovenstaande onderwerpen. In de individuele begeleiding wordt naast het paard ook gebruik gemaakt van andere werkvormen die speciaal samengesteld worden op basis van de vraag die je hebt.

 

Tijdens het traject zal naast gespreksvoering ook aandacht worden besteed aan het verzorgen van en communiceren met de paarden. Door middel van oefeningen naast het paard en (indien gewenst) eenvoudige oefeningen op het paard zul je leren balans te vinden en zelfvertrouwen op te bouwen, grenzen leren stellen en assertiever te worden.

 

Deze vorm van begeleiding start met een kennismakings/intakegesprek waarin ik jouw vraag probeer helder te krijgen. Hierna doe ik een voorstel voor een traject met hierbij een prijsopgave.

 

Kennismaken met paarden

Naast begeleiding bied ik ook gewoon kennismaken met paarden. Dit kan vanuit verschillende uitgangspunten:

  • ontspanning
  • maar ook bijvoorbeeld als je een nare ervaring hebt met een paard of het paardrijden
  • of als je wilt ontdekken of een paard iets voor jou zou kunnen zijn

ben je bij mij welkom.

 

We starten altijd met de verzorging van het paard/de pony om kennis met elkaar te maken. Je krijgt vooraf en gedurende de tijd met het paard informatie over wat het paard laat zien en hoe hij communiceert. Voor kennismaken met paarden geldt een apart tarief, neem gerust contact op voor meer informatie.